ASKO - Ympäristö

Ympäristö

Tehtaamme ovat aina sijainneet keskellä luontoa. Sen vuoksi luonnon suojeleminen on meille luonnollista. Pyrimme jatkuvasti määrittämään kaikkein ympäristöystävällisimmät ratkaisut ja hyödyntämään mahdollisimman tehokkaasti kaikki resurssit tuotantovaiheen aikana. Huolehdimme ympäristöstä ja pyrimme minimoimaan kaikkien toimintojemme ja tuotteidemme ympäristövaikutukset.

ASKOn tehtaille on lisäksi myönnetty ISO 14001 -ympäristösertifikaatti osoituksena siitä, että vaikutukset ympäristöön pyritään minimoimaan tuotannossa. Hyvä esimerkki tästä on kaikkien yli 50 grammaa painavien koneenosien varustaminen kierrätysmerkillä.

FSC-merkitty paperi

Tärkeä osa ASKOn ympäristötyötä on päätös käyttää esitteiden painatuksessa FSC-merkittyä paperia. FSC on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, joka edistää kestävää kehitystä maailman puun ja paperin käytössä. Lyhyesti sanottuna FSC-merkintä takaa, että puu ja paperi on valmistettu noudattamalla kestävää kehitystä tukevia periaatteita.

FSC-metsästä ei kaadeta puita enempää kuin mitä metsä tuottaa. Samalla FSC takaa, että eläimiä ja kasveja suojellaan ja että metsässä työskentelevät työntekijät ovat asianmukaisesti koulutettuja, heillä on tarvittavat turvavarusteet ja että he saavat asianmukaisen korvauksen työstään.

FSC on ainoa kansainvälinen ympäristömerkki, jota tukevat laajasti WWF:n, Greenpacen ja Nepenthesin kaltaiset vihreät organisaatiot, BAT:n kaltaiset sosiaaliset organisaatiot ja yritykset eri puolilla maailmaa. Viimeisen 13 vuoden aikana yli 90 miljoonaa hehtaaria metsää yli 70 maasas on hankkinut FSC-sertifikaatin.

Lue aiheesta lisää sivulta https://fi.fsc.org/