ASKO - Designpalkinnot

Designpalkinnot

Me ASKOssa olemme aina painottaneet designia. Mielestämme muoto ja toiminta ovat yhtä tärkeitä. Meistä desginin on oltava ajatonta, mutta kehityksen kärjessä, ja toimintojen on oltava helppokäyttöisiä, mutta riittävän monipuolisia kaikkia käyttötilanteita varten. Tiedämme, että ASKO-tuotteet ovat osa kotia pitkän aikaa. Meistä on tärkeää, että design on minimalistinen, moderni ja samalla ajaton niin, että keittiö täyttää kaikki vaatimukset myös keittiömuotien vaihdellessa.

Panostuksemme pohjoismaiseen designiin on saanut tunnustusta eri puolilla maailmaa. Olemme saaneet useita kansainvälisiä designpalkintoja, kuten arvostetun Red Dot Design -palkinnon.

European Product Design Awards (EPDA)

European Product Design Awards antaa tunnustuksen työstä lahjakkaille suunnittelijoille ja suunnittelutiimeille käytännöllisistä ja kauniista luomuksista, jotka auttavat ratkaisemaan ongelmia, helpottamaan arkea tai tuottavat iloa.

2018
ASKO -pyykinhuolto sai PLATINA -palkinnon. Tämä on arvokkain palkinto kodinkoneiden sarjassa, lue lisää täältä.


ASKO -astianpesukone DBI654IG.S palkittiin hopeisella palkinnolla European Product Design Award kilpailussa kodinkoneiden sarjassa, lue lisää täältä.

Red Dot Design -palkinnot

Tämä kansainvälinen palkinto on maailman arvostetuimpia, halutuimpia ja tunnetuimpia designpalkintoja. Vuodesta 1955 alkaen kansainvälinen tuomaristo on käynyt läpi ja arvioinut designin innovatiivisuuden, toiminnan ja laadun perusteella. Muotoilijat arvostavat tätä palkintoa erittäin paljon, koska perusteluissa painotetaan designin ja tuotteen erinomaisuutta.

2017

Meillä on ilo ja kunnia kertoa, että uusi ASKO Pro Home Laundry -konsepti on palkittu Red Dot Best of the Best -palkinnolla. Voittajat ovat ASKO Logic -sarjasta; pesukone W4086C.W ja kuivausrumpu T408HD.W.

2014
ProSeries™-sarjan OCS8676S-höyryuuni palkittiin seuraavin perustein: "Puhdaslinjaiseen ja moderniin designiin yhdistyvät premium-tason toiminnot ja ominaisuudet. Tuote on premium-tuote, jonka ulkoasu on kestävä ja luotettava ja joka edustaa skandinaavisen pehmeää ja humanistista minimalismia. Uunin tyyli on puhdaslinjainen, se on miellyttävä käyttää ja ulkoilme on moderni."

2011
ASKO D5424- ja ASKO D5434 -astianpesukoneet palkittiin laadun ja yksityiskohtien sekä muodon ja toiminnan harmonian perusteella.

2009
ASKO OP8640 -uuni palkittiin puhtaasta ja modernista desginista sekä ainutlaatuisista toiminnoista ja ominaisuuksista.

2008
ASKO sai kalusteisiin asennettavista pesukoneista ja kuivausrummuista palkinnon yhdessä designalan yhteistyökumppanin Propellerin kanssa.

iF Design Award

iF Design -palkinto on maailman maineikkaimpia ja arvostetuimpia designkilpailuja. Tavoitteena on vahvistaa designin arvostusta, asettaa loistavat designtyöt valokeilaan ja auttaa käyttäjiä tunnistamaan erilaiset pienet vivahteet monimutkaisessa tuotemaailmassa.

2008
Designpalkinto uuden sukupolven pesukoneiden suunnittelusta

2003
Ehdolla ja palkittu D3000-astinapesukonesarjan suunnittelusta

ADEX

Awards for Design Excellence on yksi suurimpia ja arvostetuimpia palkinto-ohjelmia, joissa palkinto jaetaan huonekalujen, kalusteiden ja viimeistelyn tuotedesignista ja jossa designtuotteita markkinoidaan. Jokaisessa luokassa myönnetään kolme palkintoa: platina, kulta tai hopea.

2007 & 2006
Platinapalkinto: Astianpesukone D3232XL
Platinapalkinto: Astianpesukone Encore
Platinapalkinto: Kuivauskaappi Ultra Care

2005 & 2004
Platinapalkinto: Pesukone W6461
Kultapalkinto: Astianpesukone D3530
Hopeapalkinto: Astianpesukone D3120

2003 & 2001
Hopeapalkinto: Astianpesukone D3120
Platinapalkinto: Astianpesukone D1996FI

1999
Kultapalkinto: astianpesukone D1996FI.

I.D. Magazinen Annual Design Review

International Design Magazine on johtava ja vaikutusvaltainen amerikkalainen aikakauslehti, jossa käsitellään taidetta, elinkeinoelämää ja designia. Aikakauslehden vuodesta 1954 alkaen julkaisema designalan vuosikatsaus Annual Design Review on erittäin arvostettu julkaisu, jossa luodaan Amerikan laajin ja arvostetuin katsaus designmaailman tapahtumiin ja annetaan tunnustusta. Ohjelmassa jaetaan palkintoja parhaille amerikkalaisille ja kansainvälisille designtuotteille kuluttajatuotteiden, huonekalujen, varusteiden, ympäristön, pakkausten, graafisen muotoilun, konseptien ja koulutusprojektien luokissa.

2006
ASKO Laundry Care Concept (pesurumpukonsepti) sain Design Distinction -tunnustuksen kuluttajatuotteiden luokassa I.D. Magazinen Annual Design Review -ohjelmassa.

Saksan liittotasavallan designpalkinto

Saksan liittotasavallan myöntämä designpalkinto on tunnustus erinomaisista saavutuksista tuotedesignin (sarjatuotteet kaikissa luokissa) ja viestintädesignin (analoginen ja digitaalinen media) alalla. Kriteereinä ovat luovuus, tekniset innovaatiot, designstrategia, hyöty, edut ihmisille ja kestävyys.

2004
Ehdolla D3000-astianpesukonesarjan suunnittelusta

The Grand Award of Design

Palkinnon tarkoituksena on kannustaa ruotsalaisia yrityksiä panostamaan kehitystyössään designiin. Palkitun tuotteen, palvelun tai valikoiman on oltava kaupallisesti menestyksekäs ja menestyksen on perustuttava designiin.

2003
Ehdolla D3000-astianpesukoneen alustan suunnittelusta

IDEA Design Award

Industrial Designers Society of America järjestää kilpailun, jota pidetään yhtenä suurimmista ja arvostetuimmista designkilpailuista maailmassa

2003
Hopeapalkinto kuluttajatuotteiden/laitteiden luokassa: D3000-astianpesukonesarja