ASKO - Suunniteltu helpottamaan arkeasi

Suunniteltu helpottamaan arkeasi

ASKOn tarina alkoi 65 vuotta sitten, kun kekseliäs nuorimies halusi helpottaa äitinsä arkiaskareita ja rakensi hänelle pesukoneen. Yrityksemme historia on sen toiminnan perusta, ja pyrimme suunnittelemaan kodinkoneita, jotka parantavat ja helpottavat arkea. Laitteitamme leimaa puhdaslinjainen muotoilu, joka heijastaa pohjoismaista kulttuuriperintöämme.

Uteliaasta lapsesta kokeilevaksi suunnittelijaksi

Uuden sukupolven pesukoneillamme ja kuivausrummuillamme jatkamme ASKOn perustaneen nuoren miehen perintöä 1950-luvun Varan kylästä Ruotsista. Uudet tuotteet on tehty nykyasiakasta silmällä pitäen. Käytännöllisyys ja muotoilu yhdistyvät niissä täydellisesti.

Pääsuunnittelija Jon Carlehed kertoo:
”Kuuntelemme asiakkaita tuotteita luodessamme, ja otamme heidät mukaan eri kehitysvaiheissa varmistaaksemme, että koneet vastaavat heidän tarpeitaan. Samalla haluamme suunnitella tuotteita, jotka ovat muotoilultaan ainutlaatuisia sekä helppokäyttöisiä.” 

Puhdaslinjaista pohjoismaalaisuutta

Uudet pyykinpesukoneet ja kuivausrummut ovat voittaneet arvostetun Red Dot Design Award -palkinnon vuonna 2017 luokassa Best of the Best. Palkinto myönnettiin laitteiden hienostuneesta, minimalistisesta ja elegantista muotoilusta.

Jon Carlehedin mukaan skandinaavisen muotoilun peruselementit – pelkistetty eleganssi ja luonnolliset materiaalit – heijastuvat ASKOn muotokieleen. Hän paljastaa uuden pesu- ja kuivaussarjamme muotoilun taustalla olevan keskeisen ajatuksen:

”Asiakkaillamme on arvokkaita vaatteita, joista he haluavat pitää huolta. Halusimme siis luoda yhteyden pestävien vaatteiden arvon ja laitteen muotoilun välille. Koneen sisään kätkeytyvä huippulaatu näkyy nyt myös koneen ulkokuoressa.”

Käytettävyyden ytimessä

Meille hyvässä muotoilussa ei ole kyse ainoastaan ulkonäöstä. Käytettävyys on tärkeässä roolissa, joten uusien laitteiden ohjelmointiin on panostettu erityisen paljon. Tämän seurauksena uusissa koneissa on kuusi uutta toimintoa, jotka auttavat pesemään paremmin.

Olemme kehittäneet allergiaohjelman yhteistyössä Ruotsin Astma- ja allergialiiton kanssa allergioista ja herkästä ihosta kärsiviä asiakkaitamme varten. Vihreä ohjelma auttaa ympäristötietoisia asiakkaita säästämään sekä vettä että energiaa pesun aikana. Pikaohjelma on puolestaan kehitetty erityisesti perheiden avuksi tilanteisiin, joissa aikaa on vähän ja pyykkiä paljon. Tehokas ohjelma tarjoaa täydellisen pesutuloksen alle tunnissa.

Lue lisää ASKOn uuden sukupolven pyykinpesulaitteista osoitteess

Jaa pohjoismaiset hetkesi Instagrammissa #inspiredbyscandinavia